Amityville - Masová vražda a rodina, kterou terorizovali démoni, co se doopravdy stalo?


Horor v Amityville je jeden z nejznámějších případů paranormálních jevů. Co se vlastně stalo a jak moc se to zakládá na pravdě?

Vše to začalo 13. listopadu 1974. V brzkých ranních hodinách Ronald DeFeo postřílel celou svou rodinu (rodiče, dva bratry a dvě sestry). Každému dal po jedné ráně z pušky. Všichni nic netušíce spali ve svých postelích (až na Dawn, jeho sestru, která byla s největší pravděpodobností vzhůru)
U soudu se hájil nepříčetností. Údajně mu prý v 3:15 ráno dala ženská postava v kápi do rukou pušku a poté mu řekla ať zabije svou rodinu.
Soud měl však o této historce pochybnosti, a to nejen kvůli její nepravděpodobnosti. Ronald měl totiž problémy s drogami a měl svému otci ukradnout 20 000 dolarů. Už tak ne zrovna idylické vztahy s otcem (nejen kvůli drogám, vztahy v rodině i bez drog nebyly zrovna ideální) se ještě zhoršily. V jedné výpovědi řekl, že když už zabil otce, tak byl tak naštvaný, že pozabíjel i zbytek rodiny.
Případ se tedy zdál zcela jasný a Ronald dostal 6x 25 let vězení.

Ronald DeFeo
Než se přesuneme k rodině Lutzových a údajnému paranormálnímu teroru, který v domě zažili, zůstává nám tu ještě jedna nesrovnalost. Proč výstřely rodinu neprobudily?
Jediná osoba v domě, která nejspíš byla vzhůru, je Ronaldova sestra Dawn, ale zbytek rodiny i přesto, že měl být vystřely probuzen, zůstal spát. Ani sousedé nic neslyšeli. Proto se nabízí několik teorií.
Ta nejmíň přitažená za vlasy je, že Ronald nebyl sám a na útoku se podílel i jiný střelec. Kdo to mohl být?
Ronald v jedné ze svých výpovědí (často je měnil) prohlásil, že druhý střelec byla jeho sestra a ona vlastně byla jediná koho zastřelil. Když vezmeme v potaz, že Dawn (18) je vlastně jediná, která zemřela jinak než ostatní, tak to vzbuzuje jisté pochybnosti.
Nedávno dokonce jeden muž řekl, že našel druhou pušku. Ta první byla nalezena v potoku blízko domu. Toto tvrzení nebylo prokázáno. A policisté jsou spíše skeptičtější k teorii dvou střelců.
Jeden policista, který údajně hlídkoval blízko toho domu v době vražd, prý viděl nějakou ženu, jak hází něco do potoka, což by sedělo s tvrzením Ronalda a teoreticky by to mohla být jeho sestra. Kdo ví, co vlastně ten policista viděl a jestli se to vůbec stalo, protože tato tvrzení můžou být kompletně smyšlená vzhledem k tomu, že je moc lidí nepotvrzuje.
Vlastně to klidně mohlo být tak, že rodina „spala moc tvrdě“ :D
Já osobně bych v tom hned neviděl něco paranormálního, jak vidí někteří v těch za vlasy přitažených teoriích o posednutích apod., i když je to velmi podezřelé. 
Vzhledem k tom, že Ronald několikrát měnil své výpovědi, původně vinu shazoval na místního gangstera, si myslím, že nejpravděpodobnější verzí zůstává ta, za kterou byl odsouzen. Stále mám však jisté pochybnosti, jak to celé proběhlo. Kdo ví, možná v tom nakonec měli prsty i nadpřirozené síly.
Dům, kde se to vše odehrálo.

A teď se vrhneme na část, která Amityville proslavila po celém světě.

13 měsíců (18. prosince 1975) po hrůzných událostech se do tohoto domu nastěhovala rodina Lutzových (George, Kathy a jejich tři děti) a tady to začíná být teprve ta pravá sranda.
Dům si koupili, protože byl kvůli strašlivé minulosti levný (asi 80 000 dolarů) a oni nebyli v moc dobré finanční situaci (tady už možná tušíte kam to bude směřovat). Po 28 dnech dům opustili. Otázkou je proč?
V domě prý byla negativní energie, pes se bál vstoupit do horního patra, na zdech se objevovaly skvrny a vytékal z nich sliz, a to v místech kde zemřeli členové rodiny DeFeových, některé místnosti měli být zamořeny mouchami, a to i v zimě, George (otec) se údajně budil každou noc v 3:15 (to má být čas, kdy se měl přibližně odehrát masakr DeFeových podle tvrzení Ronalda) a dokonce prý fyzicky začal připomínat Ronalda DeFea. Děti údajně ve spánku levitovaly a Melissa (dcera) měla imaginárního kamaráda, dál měl George spatřit nějakého démona, dokonce i prase, které dokázalo měnit tvary a další den pak Lutzovi měli najít prasečí stopy ve sněhu. Některé zdroje uvádí, že prase měla vidět Melissa. Rodina prostě pořád zažívala nějaké ty paranormální trampoty typu neviditelných entit, které lezly kam neměli, a to až do doby kdy to nevydrželi a dům opustili.

Podle spiritistů, kteří dům navštívili, je obydlí prý plné negativní energie a podle jednoho z nich dokonce stojí na indiánském pohřebišti (vyvráceno samotnými indiány). Samozřejmě dům navštívilo i spoustu „paranormálních detektivů,“ včetně manželů Warrenových, našich oblíbených "odborníků", na které si posvítím v samostatném článku, ti řekli, že se v domě opravdu něco děje. Dokonce získali fotku „ducha“ malého chlapce, pravděpodobně to však byl jejich pomocník, který se mu po pečlivějším zkoumání fotky podobal a vypadala to, že měli i stejné oblečení, náhoda?

Údajná fotka ducha

Pomocník Warrenových

















Teď vyvstává jedna důležitá otázka. Proč by si to Lutzovi vymysleli?
Po útěku dům vrátili zpět realitní kanceláři a Jay Anson na základě jejich výpovědi o tom, co v domě zažili, napsal knihu Horor v Amityville, která se stala bestsellerem a případ proslavila po celém světě. Lutzovi na ní dost vydělali, a to může být důvod, proč si to vymysleli, jejich finanční situace totiž nebyla zrovna nejlepší. George měl také problémy v práci. 

Nedlouho po vydání knihy, se ozval právník William Weber, který mimochodem obhajoval Ronalda DeFea, s tím, že si rodina všechno vymyslela. Rodina ho totiž jednou pozvala na schůzku, kde se ho vyptávali na podrobnosti celého případu (ukázal jim i fotky z místa činu) a také diskutovali o možnosti napsat knihu, nakonec však zvolili Ansona.Weber se kvůli tomu s nimi několikrát soudil.


Další věc, která poukazuje na to, že si to rodina celé vymyslela je katolický kněz Ray, který na přání George Lutze dům vysvětil (Georgovi to prý poradil kamarád) a také ho varoval před „znepokojivou aktivitou“ a doporučil vyhýbat se horním pokojům, kde zemřeli děti DeFeových. Otec Ray několikrát změnil svoji výpověď o tom, co v domě zažil. Od hlasů a toho, že dostal facku od neviditelné „osoby,“ přešel k pouze „divnému pocitu,“ údajně se ale vrátil k původní výpovědi.

Rodina prý také původně mluvila celkem umírněně (hlasy, šramot, negativní energie…), ale až v knize to přešlo k levitaci a démonům. Chtěli údajně co nejvíc vytěžit z úspěchu Vymítače ďábla, který byl v té době velmi populární.

V neprospěch Lutzových dále mluví to, že některá jejich tvrzení jsou prokázána jako lži. Například jednou měli volat polici, protože toho na ně už bylo moc, ale o ničem takovém není důkaz. V době jejich pobytu v Amityville ani neměl napadat sníh, takže jak mohli ve sněhu najít stopy toho „kouzelného prasete?“ Neznámé síly jim prý rozbíjeli zámky a další věci, ale vše mělo být původní i po jejich odchodu.

Lidé, kteří v domě žili po Lutzových, si na nic nadpřirozeného nestěžovali. Jediné, co jim vadilo, byla publicita domu, která k němu lákala fanoušky a ti obyvatelům dost znepříjemňovali život. Adresa domu proto byla změněna.

Vzhledem k těmhle skutečnostem je velmi pravděpodobné, že je to vše lež. Lutzovi sice stále trvali na svých výpovědích, i když uznali, že některé věci dost přehnali.

Rodina Lutzových
Rodiče už jsou mrtví, ale jejich děti (kromě Melissy, která se k tomu pokud vím nevyjadřuje) také stále trvají na tom, že nelhaly. Jejich syn Daniel dokonce tvrdí, že byl posedlý démonem. 

Fakta teda nemáme opět žádná, pouze tvrzení. Jedinou záhadou podloženou fakty tedy nejspíš zůstává, proč rodinu DeFeových nevzbudily výstřely.

Nepíšu, že se v domě opravdu nedělo něco paranormálního, možné to je, jenom je to podle mě dost nepravděpodobné, podle všech okolností, které známe.

Tady mě můžete pdopořit na mé facebookové stránce https://m.facebook.com/pg/Rolavsen/posts/

Obrázky:  https://doubtfulnews.com/wp-content/uploads/2012/04/amityville-ghost-boy-pic-hq-lutz-haunting.jpg
https://sharonahill.com/DN/wp-content/uploads/2012/04/paul-bartz.jpg
https://i.pinimg.com/originals/53/43/27/534327ce5dabff0d9d81afe018cdf1d3.jpg

Komentář lze nastavit i jako anonymní, stačí rozkliknout jen tu maličkou obrácenou pyramidku po rozkliknutí "Zadejte svůj komentář." 
Byl bych rád, a měli byste můj dík, kdybyste mi tu vážně hodili  koment, aby měl můj blog větší dosah a já větší motivaci pro psaní:) 
Rovněž můžete kliknout na ohodnocení, to bych také velmi ocenil:)

Komentáře

  1. Potlesk, pohádka na dobrou noc 🎑. Aj keď peřím na paranormálne javy je to super👏👏👏

    OdpovědětVymazat
  2. Něco si bohužel lidé vymyslí sami aby na sebe upoutaly pozornost. Ale dobrý článek

    OdpovědětVymazat
  3. Waaaau, ty mi dáváš. Ok, ok, jak už jsem psala u panenky Annabelle, tohle znám hlavně z filmů a automaticky jsem tomu věřila, díky té slavné větě, že je to podle skutečné okolnosti. Ale tvoje argumenty jsou naprosto věcné a já se nestačím divit. Ale přiznám se, že mě na tomhle článku nejvíc zaujal fakt, že nikdo z rodiny se neprobudil. Teorie o tom, že celou rodinu zastřelila jeho sestra a pak on jí, mě osobně přijde nejvíc uvěřitelná. Ale pořád nechápu, že se nikdo neprobudil. Puška dělá celkem randál, no ne? :-D Ale to s Lutzovými už beru po přečtení tohoto článku prakticky jako podvrh a z jejich strany způsob vydělání peněz, což je možná docela pochopitelné, i když je to neobvyklé a možná přehnané. Každopádně opět připomínám, že se moc těším na článek o Warrenových, protože jsem je donedávna měla za "polobohy" a teď si začínám uvědomovat, že málo čtu a jsou to obyčejní podvodníci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém je, že média tu "pohádku o Warrenových" podporují, proto tomu lidé tolik věří i já jsem tomu kdysi věřil, ale když googluješ do hloubky, najdeš to, co nesedí. Ale jako pořád to není absolutní jistota, pořád se nakonec může ukázat, že to je pravda :D Jenže informace mluví pro výmysl.
      Ten jejich "tvrdý spánek" je jediná záhada, protože všichni byli čistí/nezdrogovaní, takže moc nedává smysl, že se nikdo neprobudil. O průběhu střelby se lze jen dohadovat. Možná se na to někdy podívám více do hloubky a zkusím napsat nějakou teorii, ale nejsem fyzik ani odborník na zbraně, takže nevím jakou by to mělo výpovědní hodnotu :D

      Vymazat
  4. Super, je to opravdu děsivé, zajímalo by mě, proč teda ty výstřely nevzbudili celou rodinu?

    OdpovědětVymazat
  5. Je to fajn cteni :), takze mas u me palec hore. Jen co mi trochu kazi dojem z tech clanku, jsou tvoje osobni komentare primo v clanku a nektere dokonce zakoncene smajlikem. Me by se vic libilo kdyby jsi napsal clanek a nakonec udelal poznamky autora, ale je to jen muj nazor.

    Jeste se chci vyjadrit k pripadu. Spekuluje se tam za rodinu Defoovych mohla zastrelit dcera, ktera mela zbran hodit do potoka a Ronald ji pak mel zastrelit. To by pak ale nesedeli balisticke posudky, o kterych tu vubec nepises. Jako jestli byli vsichni z rodiny zastreleni jen jednou zbrani. Kdyby ano tak je preci blbost aby byl vice nez 1 strelec.

    Abych to zakoncila. Dekuji za fajn clanek a moznost rict a prodiskutovat svuj nazor. Jen tak dal ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :)
      O Ronaldově sestře a té teorii se taky zmiňuji, takže jsi to asi přeskočila.
      O průběhu střelby možná napíšu článek, v kterém uvedu vlastní teorie, ale zatím to neplánuji, i když teď jsem trochu dostal chuť, díky tobě :) Tenhle článek se primárně soustředí na rodinu Lutzových (zmínit jsem se však mohl, jestli nenapíšu článek o střelbě, tak to aktualizuji). Nicméně, balistika je jedním z důvodů proč se té teorii nepřikládá taková váha. Údajně není jisté jen u Allison, jaká zbraň ji zabila, ale je pravděpodobné, že to byla stejná zbraň.

      Vymazat
  6. Pokud celá rodina tvrdě spala a neprobudila je střelba, je dost možné že jim mohli být podány hypnotika do pití v době večeře. Je až zarážející že nikdo ze sousedů neslyšel střelbu. Nejsem odborník na zbraně, ale jen bych se chtěla zeptat jestli je možné použít tlumič na zbraň kterou byla povražděna rodina Defeových. Článek mě zaujal moc pěkně napsáno.

    OdpovědětVymazat
  7. Reálný rozdíl mezi zbraní bez tlumiče a zbraní s tlumičem je minimální. Zbraň s tlumičem vydá docela slušně slyšitelnou ránu, která by dle mého soudu byla slyšet až u sousedů.

    OdpovědětVymazat
  8. To je čirý nesmysl, jakákoliv droga, včetně hypnotik, se z organismu vylučuje ještě několik dnů, kdy v těle ještě probíhají chemické procesy, které vedou k postupnému vyloučení. Test na přítomnost jakýchkoliv drog či jiných oblbujících látek byl ihned při pitvě proveden, zhruba dvě a půl hodiny po smrti všech členů rodiny DeFeo. Tudíž tohle právě byl ten jediný nevysvětlený fakt v celém případu. A tlumič se na zbraně typu brokovnice či kulovnice nedává. Navíc v absolutním tichu ve tři ráno je rána z pušky slyšet i s tlumičem. Jediný možný tišší způsob, je možnost střílet přes polštář, který hodně ztiší výstřel a i následnou spoušť, ale tento způsob použit nebyl.

    OdpovědětVymazat
  9. Joo.. zdroje jenom u obrázků?! Kde jsou zdroje, ze kterých čerpáš? Je vidět, že to máš celé vymyšlené. Nebo čerpáš z nedůvěřivých (neověřených) zdrojů, kde si vymýšlejí!
    Jak to chceš takhle dělat!?
    Nepiš dál, nepokračuj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když budeš chvíli googlovat, a pořádně, uvidíš, že si nic nevymýšlím. Samozřejmě nemyslím mainstreamová média a stránku Warrenových, které tyhle věci akorát podporují.
      Není žádná věda si do googlu zadat libovolnou záhadu a k tomu přidat slova jako fake, debunked, fraud, apod.

      Vymazat

Okomentovat