Skutečné V zajetí démonů – Jeden z největších podvodů manželů Warrenových

Tento případ je podvod a důvod, proč se tentokrát nebudu tolik zabývat možností reálnosti tohoto případu je, protože tato událost, i když v ní Warrenovi nehrají zas tak velkou roli, opravdu některým lidem velmi znepříjemnila život a nebylo to kvůli nadpřirozeným bytostem, nýbrž kvůli lidské hamižnosti a bezpáteřnosti. Snad vám to pomůže udělat si lepší obrázek, jak o Warrenových, tak o celém nechvalně známém případu výskytu paranormálních jevů.




Co se údajně stalo? Pokud to víte, můžete přeskočit následující 4 odstavce.

Carolyn Peron se spolu s manželem a pěti dcerami v 70. letech přestěhovala do jednoho domu v americkém státu Rhode Island v Harrisville.

V tomto domu měli zažívat různé nevysvětlitelné události. Například otevírání dveří, shrnování peřin, tahání za vlasy, tajemné hlasy, stíny neviditelných osob a dokonce i posednutí démonem/duchem.
Tyto věci měli dělat duchové lidí, co v domě zemřeli. Někteří měli být hodní a někteří zlí. Tím zlým měla být Bathsheba Shermanová, která v 19. století v jejich domě údajně žila, měla být satanistkou a prý zavraždila batole. Nemohla prý ustát, jak o ní lidé smýšleli, a tak se oběsila na stromě poblíž domu. Její tělo mělo být dokonce zakopáno na zahradě.

Rodina se poté, co už teror ze strany duchů nedokázala snést, rozhodla vyhledat pomoc manželů Warrenových, dnes už světoznámých lovců duchů. Ti přišli a zjistili, že v domě je plno negativní energie a odhalili ducha Bathsheby, která prý mohla za ty nejhorší problémy, včetně posednutí Carolyn. Také pomohli s vyhledáváním informací o historii domu a Lorrain Warrenová, údajné médium, dokonce rodinu varovala jakým místům se vyhnout a řekla, kde zemřeli předchozí obyvatelé tohoto domu. Údajně se v domě stalo mnoho úmrtí (sebevraždy, vraždy a nehody), které můžou za to, proč je dům plný duchů a negativní energie.

Příchod Warrenových prý vše zhoršil, a tak nakonec odešli. Rodina v domě žila ještě 10 let a Andrea, dcera manželů Perronových, o tom napsala knižní trilogii, první díl vyšel v roce 2011, 2 roky před premiérou filmu V zajetí démonů, který o tomto příběhu pojednává. Andrea také celý případ nejvíc propagovala a samozřejmě poskytla práva na zfilmování celého příběhu společnosti WarnerBrothers.

Tak a teď se konečně můžeme pustit k tomu hlavnímu a tím je Norma Sutcliffe, bývalá majitelka onoho „strašidelného domu,“ která se do něj nastěhovala se svoji rodinou pár let poté, co jej opustili Perronovi, a která v něm žila přes 30 let.

Sutcliffovi věděli, že v domě má údajně strašit, ale brali to pouze jako místní drby a dělali si z toho legraci. Pokaždé, když se v domě ozval nějaký divný zvuk, tak vtipkovali o tom, že to jsou asi ti duchové a zasmáli se. Později už na to ani nemysleli, pokud jim to někdo nepřipomněl, a žili si tu poklidným životem.

Roku 2004 kanál SyFy začal vysílat nový pořad Ghost hunters. Toho si všimla Normina kamarádka a řekla jí, že by tam mohla poslat zprávu o tom, jak její dům jednou navštívili Warrenovi.
Norma z počátku nechtěla, ale nakonec si řekla, proč ne?
Štáb tedy přišel a začal se jí vyptávat na její zážitky, ona sice řekla, že o tom jen vtipkovali, ale oni jí řekli, že to nevadí, ať to klidně řekne, a tak bylo učiněno. V samotné epizodě (s02e07) můžete vidět, jak se Norma se tam zasměje, když vypráví své zkušenosti, ale tvůrci se snažili to sestříhat tak, aby to vypadalo, že to myslí vážně, což se trochu povedlo, když se na to nesoustředíte.
Dále taky natočili nějaké „nevysvětlitelné události“ po domě. Normu samotnou překvapilo, co se údajně dělo podle pořadu v jejím domě, když tu epizodu zhlédla. Přišlo jí to směšné, ale nevadilo jí to.

Jednou za ní dokonce přišla Andrea Perronová s reportérem a chtěli se projít po domě. Norma si pak mohla přečíst, že údajně byla svědkem toho, jak byla Andrea napadena nějakým duchem, který jí zabránil vstoupit do jedné místnosti, což se podle Normy vůbec nestalo.

V roce 2011 Andrea vydala první knihu mapující její život v domě, kde popisovala všemožné paranormální úkazy, a Norma si toho samozřejmě všimla, ale zatím tomu nevěnovala větší pozornost. Také se už mluvilo o filmu.

Problém nastal až těsně před rokem 2013, před premiérou filmu V zajetí démonů. Andrea Normu navštívila znovu a tentokrát s tím, že prý chce natočit video pro „soukromé účely.“ Norma jí to dovolila a dokonce na kameru řekla pár svých vlastních „zvláštních zkušeností.“
Andrea věděla, že Norma na tyhle věci nevěří a Norma si myslela, že toto video má opravdu sloužit jen pro soukromé účely, navíc o těch jevech mluvila s nadsázkou a několikrát zdůraznila, co si o tom skutečně myslí. Andrea ji taktéž řekla, že s chystaným filmem nemá nic společného a nemusí se bát nějaké nežádoucí pozornosti, že je to děláno jen podle svědectví Warrenových, což bylo lží stejně jako účel videa.

Po premiéře filmu Normina dcera zjistila, že na youtube kanálu Andrei Perronové je video, kde její matka mluví o svých zážitcích a samozřejmě to bylo sestříháno tak, aby to vypadalo, že Norma „věří.“ I přesto však bylo poznat s jakou nadsázkou o tom mluví, ale spousta lidí to i přesto chápala jako vážně míněná slova. To ještě nebyl problém. Problémem bylo uvedení Normina jména ve videu a vyzrazení informací vedoucích k identifikování polohy domu a to v kombinaci s čerstvým uvedením filmu, který také moc neskrýval polohu domu, vedlo k odhalení přesné polohy a to byl konec pro poklidný život Normy a jejího manžela, kteří si užívali důchodu. Norma taktéž díky premiéře zjistila, že Andrea na filmu spolupracovala celou dobu. To Normu neskutečně naštvalo a Andrea na její žádost video smazala (ve skutečnosti bylo dáno jako neveřejné). Příliš pozdě.

Už od premiéry filmu pozemek Sutcliffů navštěvovali různí lovci duchů a turisté. Někteří dokonce narušovali jejich soukromí a policie byla na místo často volána. K boji proti narušitelům se připojili i sousedé a drželi večerní hlídky, aby se Sutcliffovi mohli v klidu vyspat. Docházelo i k vandalismu a manželé, do té doby si užívající důchodu, neměli ani chvíli klidu, protože je neustále někdo sledoval. Do toho Normu ještě trápily bolavá záda a musela jet do nemocnice, protože zkolabovala, bylo toho na ní už moc. Do dříve milovaného domu se vracela nerada.

Kvůli tomu také zažalovala WarnerBrothers a začala pátrat potom, jestli jsou historky Perronů a Warrenů skutečně pravdivé. O jejím pátrání se dozvěděla Andrea a zareagovala tím, že video s Normou, které dala jako neveřejné, se znovu stalo veřejným. Toto video je tam dodnes a nechápu, proč Norma nezažalovala i ji (asi kvůli pozdější dohodě s WarnerBrothers nebo se samotnou Andreou).

A co Norma zjistila při svém pátrání? V podstatě vyvrátila všechno, co Perronovi a Warrenovi řekli.

Bathsheba, údajná satanistka, která měla v domě bydlet a zabít batole, v domě nikdy nežila, navíc nebyla satanistkou (dokonce byla členkou církve), a už vůbec nezabila žádné batole, podle historických záznamů. Také zemřela přirozenou smrtí a měla normální pohřeb. Proč tedy Warrenovi i Perronovi tvrdili něco jiného? Jak Lorraine mohla vycítit Bathshebinu přítomnost, když v domě nežila a byla pohřbena jinde?

Pak se Norma zaměřila na další údajná úmrtí, která se měla v domě stát, a zjistila, že žádné z těch úmrtí se v domě nestalo. Takže, co to tam ta Lorraine cítila, když tam nikdo nezemřel? Všechny vraždy, sebevraždy a nehody, které se podle Warrenových a Perronových staly v tom domě se staly na úplně jiných místech a některé i v jiném městě či státě. Proč tedy Lorraine ukazovala na konkrétní místa v domě, kde měl někdo zemřít? Jestli byli opravdu svědky paranormálních jevů, proč lhali?

Sice Warrenovi nejsou přímo zodpovědní za problémy, jenž byly způsobeny Sutcliffovým, ale v podstatě se na nich podíleli. Největší vina však spočívá na WarnerBrothers a na Perronových, převážně na Andree.

Tohle je podle mě jeden z nejlepších důkazů, že Warrenovi jsou jen (ne)obyčejní podvodníci, protože kdyby nebyli, proč by lhali o historických faktech a Lorraine o svých jasnovideckých vidění? Prý v domě cítila všechny ty úmrtí, co se tam odehrály. Jak je mohla cítit, když se tam nestaly? Může mi to někdo vysvětlit?

Andrea Perronová si o Normě později začala vymýšlet různé historky, říkala, že jednou, když Norma hlídala dítě (asi sousedů), tak se prý vzneslo do vzduchu a Normu to mělo hrozně vyděsit. Normu to samozřejmě hrozně naštvalo, protože se nic takového nestalo. Andrea také několikrát řekla/napsala, že WarnerBrothers se postaralo o to, aby byl Normin dům pod ochranou, což je také lež. Párkrát dokonce řekla, že se o ochranu domu postarala sama a v emailu Normu uklidňovala tím, že ochranu zařídí. Nic se nestalo. Norma Sutcliffe se s WarnerBrothers nakonec dohodla. Co jí dali se neví. Pravděpodobně štědrou sedmicifernou sumičku a možná i pěkný domeček na důchod.

Roku 2019 Sutcliffovi dům prodali manželům Heinzensovým, kteří tvrdí, že v domě opravdu straší a nedá se to vydržet. Jsou mnohem ochotnější pouštět návštěvníky do domu a dokonce tam pozvali tvůrce pořadu Ghost adventures (nejspíš důvod pro koupi) a ti domu věnovali speciální epizodu. Samozřejmě zjistili, že v domě straší (nečekaně) a Zak Bagans, hlavní tvář pořadu, se po návštěvě domu cítil nemocný. Nechápu tedy, jak tam mohli Sutcliffovi těch 30 let žít a dokonce tam vychovávat děti. Asi "podepsali smlouvu s ďáblem".

Samozřejmě jsem čerpal pouze z internetu, ale vzhledem k tomu, že jsem tam našel důkazy jen pro to, že je to podvod, tak není důvod věřit opaku. Klidně se mi to něčím pokuste vyvrátit. Budu rád, ale pochybuju, že najdete nějaké důkazy svědčící o pravdivosti. 
Mějte se hezky a ničemu nevěřte, vše si prvně ověřte.

Hlavní zdroj článku zde: https://www.youtube.com/watch?v=jeYNGzOIog0 (pouze v AJ a je to povídání Normy Sutcliffe, takže to není žádný z ničeho vytažený zdroj)



Komentář lze nastavit i jako anonymní, stačí rozkliknout jen ten malý obrácený trojúhelník, po rozkliknutí "Zadejte svůj komentář." 

Komentáře

  1. Zajímavý článek, zajímalo by mě, kolik lidí tomu doopravdy věří / věřilo, hlavně po natočení filmu.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi dobrej curak vůbec si tam nebyl a spinis warrenovi počkej jednou sám pocitis co to je zlo pak mluv ty skeptickej lhari

    OdpovědětVymazat

Okomentovat