Kolský vrt - Prokopali se Rusové do pekla nebo neunesli vlastní neúspěch?

Věříte v peklo? Tento článek vám nedá odpověď na to, jestli peklo existuje, ale určitě vám odpoví na otázku, která se píše v nadpise.



Vezmeme to, v rychlosti, hezky od začátku. 
V době studené války se USA rozhodlo, že když to Rusům natřelo při dobývání vesmíru, tak jim to natře i při "dobývání" Země. Začali tedy hloubit hloubkový vrt a Rusové je samozřejmě následovali. Prostě soutěžili v tom, kdo vyhrabe větší díru. Mnozí z nás, v dětství, zažili něco podobného na pískovišti.  
     Vrtání na Kolském poloostrově, který si Rusové zvolili jako nejvhodnější pro tuto činnost, začalo 24. května 1970.


Když dosáhli hloubky 9 584 metrů, tak v ten den, 6. června 1979, se jim povedlo překonat Američany.
 Když v roce 1983 dosáhli hloubky dvanácti kilometrů, tak si při této příležitosti dali na rok pauzu. Po obnovení vrtacích prací, došlo k ulomení 5 000 metrů vrtáku (to musel být pěkně prochlastanej rok :D). Nové vrtání pak muselo začít od hloubky 7 000 metrů. K dvanácti kilometrům se pak opět prokopali až v roce 1989.
Překročit 12. kilometr se ukázalo jako téměř nemožné, kvůli neočekávaně vysokým teplotám a odporu země. Vrt se nakonec zastavil v hloubce 12 262 metrů.

Uzávěr kolského vrtu, široký jen 21 cm.
Teď přijde ta pravá sranda.

Nedlouho po skončení vrtacích prací se stala věc, která Kolský vrt proslavila všude. Ve Finských médiích byla zveřejněna zpráva, že Ruští vědci, pracující na vrtu, narazili v hloubce 12 kilometrů na obrovskou dutinu. Do té dutiny poslali speciální mikrofony, které zaznamenaly obrovský narůst teploty a nahrály výkřiky tisíců lidí.

Odkud se tato zpráva vzala dosud nebylo odhaleno. Podle mě to možná byla zastírací taktika. Protože jak víme, tak Rusové byli citliví na svůj neúspěch a tím, že přes někoho do světa vypustili takovou zprávu, všechnu pozornost strhli právě na tuto zprávu, a ne na to, že se jim prostě nepodařilo prorazit dál. Podle mě by to nebylo poprvé, co něco takového udělali, ale o tom až v jiném článku. Nebo to mohl rozšířit někdo ze zaměstnanců, pro svoje vlastní potěšení.

To nejšílenější však přišlo až s norským učitelem a ateistou Age Rendalenem, který v USA viděl reportáž o této události od stanice TBN, která je největší křesťanskou televizní sítí v USA. Chtěl otestovat čemu všemu jsou schopní lidé uvěřit. Když se vrátil do Norska, poslal stanici TBN zprávu, v které se představil jako speciální poradce norského ministerstva spravedlnosti, a také televizi poděkoval, že ho díky jejich reportáži dokázali přivést k víře. Dále uvedl, že cítí jako povinnost informovat o dalším vývoji událostí, jak je popisují norská media. Přiložil proto ke zprávě část článku, z jednoho norského deníku, zároveň s vlastním překladem.
 Přiložený text v norštině ve skutečnosti pojednával o stavebním inspektorovi, který obviňuje svého zaměstnavatele z omezování svobody vyjadřování.


Rendalenův překlad, norského textu, informoval o událostech poté, co Rusové zaslechli hlasy z pekla. Události byly následující. Z ústí kolského vrtu vyletěla zářící postava s netopýřími křídly, a poté se na nebi objevila slova, „ovládl jsem.“ Ruská vláda měla za pomocí vydíraní a úplatků celou situaci ututlat a nasazovat speciální zdravotnické týmy, které měli mazat krátkodobou paměť.
 Nejšílenější je, že stanice tuto reportáž vážně odvysílala, bez toho, aby si to ověřila. Tuto zprávu poté převzaly další deníky. Dokonce se objevila i nahrávka těch výkřiků, ale ta byla později identifikována, jako remix části soundtracku k filmu Baron blood https://www.csfd.cz/film/509-krvavy-baron/zajimavosti/?type=film . Zprávy se šířily i dlouho poté, co Rendalen přiznal, že šlo o podvod.
 V roce 2008 Kolský vrt opustil poslední pracovník. Rusové nařídili věž s vrtným zařízením strhnout, ale ani po nasazení tažného lana se to nepodařilo.

Tady mě můžete podpořit na mé facebookové stránce https://m.facebook.com/pg/Rolavsen/posts/



Komentář lze nastavit i jako anonymní, stačí rozkliknout jen tu maličkou obrácenou pyramidku po rozkliknutí "Zadejte svůj komentář." 
Byl bych rád, a měli byste moje poděkování, kdybyste mi tu vážně hodili  koment, aby měl můj blog větší dosah a já větší motivaci pro psaní:) 
Rovněž můžete kliknout na ohodnocení, to bych také velmi ocenil:)

Komentáře

  1. O tomhle jsem někde četla a i narazila na tu nahrávku. Příšerný zvuk, ale taky to vyvraceli s tím že jde prostě o zvuky tlaku v podzemí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nahrávka je myslím jenom jedna a ta je remixem části soundtracku k filmu Baron Blood. To je potvrzeno. Ale možná myslíš jinou, teď si nejsem jistý jestli jich nebylo víc, i když asi jo. Jinak tahle "záhada" je jasný fake, alespoň dle mého názoru.

      Vymazat
  2. O tomhle jsem slyšela už dřív. Prostě typická situace, která ukazuje na to, že lidé jsou jen hloupé ovce. Úplně stejný jako já s tou Annabelle a Amytiville. :-D Prostě málo informací a člověk uvěří všemu, co mu bude pěkně naservírováno. Každopádně tohle může vypadat jako jasná hloupost, ale v té době to pro ty lidi muselo být mega velký halóóó. Dokážu to pochopit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě dostává, jak si ta křesťanská stanice nic neověřila a prostě to pustila, kdyby se to stalo v dnešní době, tak by to byla nehorázná ostuda :D

      Vymazat

Okomentovat