Hello Kitty Murder - Vražda, která otřásla světem


Stalo se to v Hong Kongu roku 1999. Třiadvacetiletá hosteska Fan Man-yee jednoho večera ukradla peněženku, a v tomto případě se krádež opravdu nevyplatila. Chan Man-lok (34), Leung Shing-cho (27), Leung Wain-lun (21) ji poté unesli a po dobu jednoho měsíce mučili, poté na následky neustálého týrání Fan Man zemřela, podle jejích trýznitelů se předávkovala. Proč se této události říká Hello Kitty Murder a jak přesně se to seběhlo?

https://i.pinimg.com/736x/43/da/09/43da09452849320e9b59c55ae051e9c8.jpg


Život se s Fan Man opravdu nemazlil. Její rodina ji opustila ještě když byla malou dívkou. Musela žít v „dívčích domech,“ kde se živila prostitucí a stala se drogově závislou. Našla si drogově závislého partnera, s kterým splodila syna. Sousedé si často stěžovali na hluk z jejich bytu. Fan Man byla obětí domácího násílí a její život se „změnil,“ když narazila na muže se jménem Chan Man-lok. Ten si ji často platil jako prostitutku. Chan Man byl dealer a pasák se slabostí pro Fan Man, která jednoho večera  neměla žádné peníze na drogy, a měla tak velký absťák, že už to nemohla vydržet, a tak Chan Manovi ukradla peněženku a tady to pro ni začalo být opravdu špatné. Chan Man zuřil, protože v ní měl peníze v hodnotě asi 4000 dolarů. Proto zavolal svým dvěma kumpánům a rozhodli se ji unést. Fan Man peníze vrátila, ale Chan Man chtěl víc až se nakonec dostat k částce 4x větší, a to Fan Man nedokázala zaplatit, a tak se rozhodli donutit ji si to odpracovat, jenže se to zvrhlo.
Vlevo je Chan Man-lok, v pravo jeden z jeho kompliců
https://allthatsinteresting.com/wordpress/wp-content/uploads/2018/04/hello-kitty-murder-chan.jpg
Namísto dělání prostitutky pro Chan Man-loka skončila Fan Man v apartmánu jednoho hotelu ve čtvrti Tsim sha Tsui, kde byla po dobu jednoho měsíce mučena. Nechci jít do detailů, ale znásilňování, pálení různých částí těla a bití bylo na denním pořádku. V té době se občas do apartmánu přišla podívat jedna z Chan Man-lokových prostitutek, prý se jednou i podílela na mučení. Měla kopnout Fan Man do hlavy, protože to viděla u ostatních. Na její obranu, bylo jí jen 13 let a díky ní byli pachatelé dopadeni.
Po měsíci tedy Fan Man zemřela, nelze říct, co bylo příčinou smrti, protože její tělo bylo rozřezáno, některé části těla uvařeny, aby se nerozkládaly, a rozházeny v odpadkových sáčcích po okolí. Vyvařenou lebku (lépe napsáno, to co z ní zbylo) muži vložili do plyšáka Hello Kitty, proto se taky tomuto případu říká Hello Kitty Murder.

https://allthatsinteresting.com/wordpress/wp-content/uploads/2018/04/hello-kitty-mermaid-doll.jpg


Ah Fong, ta třináctiletá dívka, měla výčitky svědomí, pořád se jí o tom zdálo, a tak šla na policii. Policie ji z počátku nevěřila, protože vykládala o tom, že ji straší duch mrtvé ženy, ale později uvěřili a vypravili se do apartmánu, kde našli plyšáka Hello Kitty s lidskou lebkou uvnitř, nemluvě o dalších stopách všude možně.
Trio násilníků bylo zatčeno a dopraveno k soudu. Ah Fong svědčila proti nim výměnou za imunitu, navíc měla nízký věk, takže s tím skoro nikdo neměl problém.
Soud měl problém. Nedokázal určit, jak Fan Man zemřela, vzhledem k tomu, jakým způsobem bylo naloženo s jejím tělem. Muži tvrdili, že se předávkovala. Nakonec byli odsouzeni za zabití. Rozdíl mezi zabitím a vraždou spočívá v tom, že zabití znamená, že smrt nebyla vaším cílem. Byli odsouzeni k doživotnímu trestu s možností propuštění po 20, což uběhlo tento rok, ale nenašel jsem o nich žádné další zprávy, pokud najdu, dám vědět, musel bych asi pátrat hodně hluboko. Ani o minulosti těch mužů jsem nic nenašel, kromě toho, že byli dealeři drog a pasáci, a že vyrostli v bídě. Vzhledem k povaze mučení a tomu, komu to dělali, předpokládám, že v dětství měli problémy s matkou či nějakou jinou autoritou ženského pohlaví, nebo alespoň jeden z nich (Chan-Man nejspíš), ale mohlo to taky být cokoliv jiného. Chan Man možná Fan Man příliš věřil, přece jenom si ji často platil, a když ho okradla, tak to asi viděl jako životní zradu a možná to v něm vyvolalo nějaké předchozí vzpomínky, ještě k tomu to byl sadista, a tak se rozhodl svoje životní frustrace ukojit právě na této ženě. Zkrátka chudoba a dno společnosti produkuje to nejhorší z nás.

Fan Man-yee
https://allthatsinteresting.com/wordpress/wp-content/uploads/2018/04/fan-man-yee.jpg



Hotel, kde Fan Man mučili, byl zbourán roku 2012, takže jestli jste si plánovali výlet, můžete přestat. Roku 2016 byl však znovu postaven.
Zde se vše odehrálo
Tady mě můžete podpořit na facebookové stránce https://m.facebook.com/pg/Rolavsen/posts/

Komentář lze nastavit i jako anonymní, stačí rozkliknout jen tu maličkou obrácenou pyramidku po rozkliknutí "Zadejte svůj komentář." 
Byl bych rád, a měli byste moje poděkování, kdybyste mi tu vážně hodili  koment, aby měl můj blog větší dosah a já větší motivaci pro psaní:) 

Rovněž můžete kliknout na ohodnocení, to bych také velmi ocenil:)

Komentáře

  1. Páni, asi ani nevím jak bych reagovala, kdybych našla plyšáka s nějakým kusem těla / kostí. Docela mě tento případ překvapil, ani nevím proč. Přijde mi, že o takových věcech, co se dějí v Číně se vůbec ve světě nemluví, což je vlastně fakt a na jednu stranu pochopitelné. A jako vždy, zase jsem o tom nevěděla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V té době to myslím svět obletělo, ale v poslední době se to už moc nezmiňuje. Já sám jsem se o tom dozvěděl teprve nedávno. V Číně se toho celkově dělo a děje dost, mohl bych napsat něco dalšího, co se tam stalo a bylo to podobně hrůzné.

      Vymazat
    2. Já bych taky asi nevěděla jak reagovat xD

      Vymazat
  2. O tomhle jsem neměla ani tušení. Je pekne děsivé když si člověk uvědomí že může skončit na kaši uvnitř plyšáka. -Élan-

    OdpovědětVymazat

Okomentovat