Hrůza v Connecticutu - Rodinu znásilnili a terorizovali duchové nebo „další“ podvod manželů Warrenových?



Možná jste viděli film Hrůza v Connecticutu, já ho neviděl a je to vlastně celkem jedno, protože důležité je, že všechno bylo ve skutečnosti opět úplně jinak.
Jak už to v těchto případech bývá. Rodina se přestěhuje do domu za výbornou cenu a později zjistí, že v domě něco nehraje. Nakonec se o celé události napíše kniha a máte tu další Amityville (https://zonahruzy.blogspot.com/2019/08/amityville-masova-vrazda-rodina-kterou.html). Co měla rodina zažít?


Ilustrační obrázek

Stalo se to roku 1986. Rodina Snedekerových se přestěhovala do domu v Connecticutu. Jejich syn se léčil v nedaleké nemocnici a nájem byl v rodinných možnostech, takže to bylo ideální bydlení. Jenže pak se vše mělo zvrhnout. Nejstarší syn (ten nemocný) prý často vídal duchy, a měl vize, a rodiče na tom byli ještě hůř, ti měli být duchy dokonce znásilněni, ano, čtete správně. Rodina samozřejmě vyhledala pomoc, a kdo jiný by byl lepší než naše oblíbené duo „odborníků“ Ed a Lorraine Warrenovy (nejslavnější lovci paranormálních jevů), postrachy všech duchů, kteří se chopili další šance na zviditelnění. Po návštěvě domu Warrenovi jako obvykle řekli, že v domě se opravdu něco děje a byl proveden exorcismus. Warrenovi dokonce zjistili, že dům byl předtím pohřebním ústavem, o kterém se povídalo, že se tam lidé dopouštěli nekrofilie. Tohle však nebylo nikým potvrzeno, protože dům pravděpodobně nikdy ani nebyl pohřebním ústavem a je to jen výmysl Warrenových. Po tomhle všem dokonce najali profesionála, který měl příběh smysluplně zkompletovat. Tento profesionál přišel na to, že výpovědi rodiny se rozchází a nedokáží se dohodnout na jednotné verzi, tak se šel poradit s Edem Warrenem o dalším postupu. Ed mu na to řekl, že rodina je šílená, a diví se proč to autora překvapuje, myslel si snad, že za nimi chodí normální lidé? Ed mu dále poradil ať jednotlivé výpovědi nějak smysluplně poskládá a udělá je strašidelnějšími.  A takhle dámy a pánové vznikl další strašlivý případ plný paranormálních jevů.

Ed a Lorraine Warrenovi
https://orion-uploads.openroadmedia.com/md_f54fc9e8c532-lorraine-and-ed-warren.jpg


Snedekerovi svůj příběh vyprávěli ve spoustě televizních show a realita, že obyvatele domu předtím a ani potom (dalo by se vysvětlit exorcismem, ale to nevysvětluje události před) neobtěžovaly žádné nadpřirozené síly, nikoho nevzrušovala, hlavně, že tu byl další případ strašení. Proč si vyhledávat nějaké další informace, že?
Warrenovi na kritiku reagovali tím, jak prý pro ně bylo těžké se vůbec se Snedekerovými sblížit a dostat se do toho domu, natož aby to byly výmysly. Nebo alespoň něco v tom smyslu.
V rodině se údajně dost holdovalo alkoholu a drogám, což by vysvětlovalo až trochu úchylné historky o znásilňujících duších.

Dům, kde se vše odehrálo
Nevím, co k tomu víc dodat. Snad jen, že Carmen Snedekerová (matka) se stala duchovním poradcem a plánuje psát další knihy, o zbytku rodiny jsem nic zajímavého nenašel.

Opět napíšu, že pořád je nějaká šance, že je to všechno pravda a my bezvěrci jsme tak strašně mimo, jenže podle mě je vážně mizivá. Kdo chcete věřte, ale pro mě je to jasnější než Amityville, kde lze alespoň o pár věcech spekulovat, tady jsem nic takového nenašel, škoda.

Ten nemocný syn měl prý schizofrenii, takže jeho „vidění,“ by se dala přičítat tomu a zážitky zbytku rodiny přičítat alkoholu a drogám, kterým měli holdovat, ale ani to není potvrzeno a spíš to vypadá na to, že si prostě chtěli „přivydělat.“

Obyvatelé domu po Snedekerových si často stěžovali na obtěžování ze strany fanoušků tohoto příběhu.

Do komentářů mi můžete napsat, co si o tom myslíte vy. Rád se o tomto pobavím s dalšími lidmi.

Tady mě můžete podpořit na facebookové stránce https://m.facebook.com/pg/Rolavsen/posts/

Komentář lze nastavit i jako anonymní, stačí rozkliknout jen tu maličkou obrácenou pyramidku po rozkliknutí "Zadejte svůj komentář." 

Byl bych rád, a měli byste moje poděkování, kdybyste mi tu vážně hodili  koment, aby měl můj blog větší dosah a já větší motivaci pro psaní:) 

Rovněž můžete kliknout na ohodnocení, to bych také velmi ocenil:)


Komentáře

  1. Upřímně, nevím co si o tomto "případu" myslet. Na jednu stranu věřím, že v domě mohla být nějaká paranormální aktivita, však mě znáš, na druhou stranu popis událostí se mi zdá až přehnaný. Nevím kolikátý případ Eda a Lorraine tohle byl, ale je dost možné, možná lepší slovo bude pravděpodobné, že ze začátku to mysleli dobře a když viděli úspěch, začali toho takhle zneužívat pro ještě větší "slávu" a peníze, což je docela smutné a rozhodně bych si to zrovna o Warrenových nemyslela, aspoň ne o Lorraine.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Problém je, že zatím každý jejich případ, na který jsem se podrobně zaměřil, vedl hlavně k zisku nebo větší slávě. A většina případů paranormálních jevů má v centru dění lidi, kteří na tom nejsou sociálně dobře, což může znamenat dvě věci. Buď duchové rádi terorizují sociálně slabé nebo se ti sociálně slabí chtějí obohatit.
      Až napíšu rozsáhlejší článek o Warrenových, mohlo by to být jasnější, ale prvně chci probrat všechny jejich větší případy. A ač to někomu může vadit, všechny mají nádech podvodu, lépe napsáno, víc věcí svědčí pro podvod, než pro pravdu. Pro mě je to jasná věc. Je to jako s vírou v Boha (když věříš Warrenovým, musíš věřit i v Boha, nevíra k jedné věci vylučuje víru v tu druhou), někdo něco řekl a ty tomu buď budeš i přes spoustu rozporů věřit nebo ne.

      Vymazat
  2. Já slyším o Warrenových z časopisů jako je Enigma stále :D Mně přijdou seriozní, ale jestli to jsou podfukáři, jak ty píšeš... Budu věřit tobě :D A ještě něco, znáš Ghost adventures? Tam jsou taky zajímavé díly, ale kdo ví, kde je pravda...

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,

    děkuji moc za zajímavý článek. Věřím, že to nějak takto bylo a i že celá řada případů Warrenových má podobné pozadí. Jediné o co bych prosil jsou odkazy na zdroje z nichž jste informace čerpal. Aby Vás ti co Warreny obdivují nenařkly z toho, že si vymýšlíte. Jinak velký palec nahoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den :) a Díky :)

      Zdroje, z kterých čerpám, by si také mohly vymýšlet, každý článek si může vymýšlet. Pravdou je, že my asi nikdy nebudeme vědět, jak to skutečně bylo, ale to nic nemění na tom, že Warrenovi na své straně nemají také žádné důkazy, kdyby měli, tak by tenhle článek nevznikl. Všechno se to zakládá jen na tom, co někdo řekl, ale když vezmeme v potaz všechny okolnosti (chudé rodiny, protichůdné výpovědi, touha po slávě a penězích atd.), tak nám to dává na vědomí, že tu něco nehraje.

      A jestli někdo píše, že lžu, ať mi to dokáže. Já mu práci ulehčovat nebudu. Lze to snadno dohledat.

      A ještě jednou díky za podporu :) pokud budete chtít, odkážu vás na pár stránek ;)

      Vymazat
  4. Zóna hrůzy za tímto blogem se jen schovává idiot který si rád hraje na důležitého. Proč pak frajer nenapíše jak ověřuje svoje domněnky? Byl jsi osobně v zahraničí? Ověřoval si vše v archivu? S jakými svědky si mluvil? Se kterými úřady si jednal? Atd... Atd... Ty jen sedíš na prdeli a cerpas svoji inspiraci z pochybné wikipedie!!! Jen další pochybný blogař a youtuber který si ani něco hraje 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V archivech to zkontrolovali jiní, já jen shrnuji známá fakta + mé domněnky. Na důležitosti mi to myslím moc nepřidává, vzhledem k tomu, že ty informace jsou volně dostupné.

      Vymazat

Okomentovat