Richard Huckle - Nejhorší britský pedofil zneužil až 200 dětí a videa s nimi sdílel na dark webu


Richard Huckle byl jeden z těch vůbec nejhorších pedofilů Velké Británie, ale ani ve světovém měřítku by určitě nezaostával za těmi nejhoršími. Co všechno provedl a jaký je jeho příběh?


https://images.globalsnewsroom.com/images/114313?crop=16_9&width=660&relax=1&signature=bCuQ1MvHSQodWG0jtr7_85iTZFM=


Richard se narodil do rodiny, která byla okolím popsána jako naprosto normální, nacházející se s měsíčními příjmy ve střední třídě, to znamená, že pokud ho rodiče nedrželi zkrátka, tak moc nestrádal.
Vzdělával se na Harvey Grammar School, a poté, co se vrátil z měsíční exkurze školy v Namibii, začal studovat na South Kent Collage.
Kvůli svému „krysímu“ vzhledu se často stával terčem šikany. Měl jen pár přátel, kteří ho popsali jako osamělého, ale prý nic, co by se vychylovalo z normálu. V Ashfordské Baptistické církvi, ke které se hlásil, byl popsán jako tichý muž. Jeho zálibou v dětství byli Pokemóni, jejichž kartičky prodával, a také byl fanouškem Warhammeru. Dalo by se říct, že Richard býval typickým zamlklým klukem, který je nejistý v interakci s druhými a obzvláště s dívkami. Co ho dalo na dráhu pedofila?  

V roce 2005 zanechal na rok studia a odjel do Malajsie. Namísto toho, aby si užíval, jak to dělali jiní studenti, co udělali stejnou věc, se věnoval charitativní práci. Pomáhal místním komunitám a církvím.

I přesto, že byl obklopen ostatními studenty, kteří si vzali taktéž volný rok, opět se ocitl na okraji jejich společnosti a chvíli bydlel s jednou ženou, která řekla, že nikdy nemluvil o žádné přítelkyni. Také se podle ní v přítomnosti dětí choval zvláštně. Byl nervózní a vyhýbal se interakci s nimi, stejně jako s jinými lidmi. Některé lidi jeho zvláštní chování děsilo, ale vzhledem k jeho charitativní práci, a tomu, že byl křesťan, mu dávali šanci být v jejich společnosti.

O rok později se přesunul do Kambodže, kde zneužil dvě malé holčičky. Následující roky se do Malajsie vracel a zneužíval další děti. V roce 2010 se tam přesunul na trvalo. 

Snažil se působit dojmem dobře vzdělaného a svědomitého Angličana. Své oběti hledal v kostelech, školách a sirotčincích, v kterých vypomáhal. Vzhledem k tomu, že sociální zabezpečení v Malajsii není moc velké, tak se mu toto zneužívání dařilo tajit. Jednou dokonce napsal něco ve smyslu, že způsob, který využíval pro zneužívání, by v civilizovanějších zemích nefungoval, protože by hned skončil v cele.

Svoje činy si natáčel a zveřejňoval na dark webu (stránka „TheLoveZone“). Napsal dokonce i manuál, jak zneužívat děti („Paedophiles And Poverty: Child Lover Guide“), kde uvedl, že chudé země jsou k tomu nejlepší.

Na své facebookové stránce dával fotky s dětmi, kterým pomáhal. Je možné, že některé z nich zneužíval. 

Na bývalé spolužáky a vrstevníky působil divným a osamělým dojmem. Jednou dokonce napsal bývalému spolužákovi na facebooku a zeptal se ho, jak se má, ale konverzace mu prý moc dobře nešla a spolužák později řekl, že mu ho bylo líto.

https://assets.nst.com.my/images/articles/26Huckle_1506354432.jpg


Brzy se však nad Richardovými aktivitami začínaly stahovat mračna. Australská policie z Task Force Argos (spolupracující s National Crime Agency) už dlouho sledovala aktivity stránky TheLoveZone (kterou Richard často navštěvoval) a díky jejich správci s přezdívkou Skee, který používal speciální pozdrav „Hiyas,“ a měl výraznou pihu na jednom ze svých prstů, objevila falešný facebookový účet, kde se nacházela fotka auta, která je zavedla k Australanovi Shannonu McCoolovi, který tu stránku vedl, a zatkla ho na základě důkazů jenž měla a další důkazy byly nalezeny v jeho domě. 

Měl pár vazeb na jiného známého pedofila a tím je Matthew Graham alias Lux, o němž jsem taktéž napsal článek, odkaz máte zde.

Policie však nechtěla dostat jen jeho a proto převzala McCoolovu identitu „Skee.“ Skrz kterou získávala informace o dalších uživatelích stránky TheLoveZone.

Díky tomu bylo zachráněno přes 80 dětí a zatkly se stovky pedofilů z celého světa, včetně Richarda Huckla, kterému byla věnována obzvlášť velká pozornost kvůli jeho rozsáhlé aktivitě.

National Crime Agency provedla zatčení v roce 2014, když se Richard vracel na Vánoce zpátky do Británie. Byl propuštěn na kauci, protože policie ještě musela prověřit spoustu důkazů a on měl čistý trestní rejstřík. Podmínkou bylo, že bude bydlet u rodičů. Ti ho údajně poté, co se k obviněním přiznal, nechtěli v domě mít, a tak byl vzat do vazby.

https://i.guim.co.uk/img/media/302da231bcfc5e6125c004f38e1805cc0b8e77da/444_38_2302_2297/master/2302.jpg?width=700&quality=85&auto=format&fit=max&s=b294d0e6281114d093910f4134a0719d



Byl obviněn ze 71 závažných sexuálních napadení dětí od 6 do 12 let. Dostal 22 doživotních trestů a 13. října roku 2019 byl ve svých 33 letech zavražděn ve věznici. Spekuluje se, že zneužil až 200 dětí.
Po zatčení někteří jeho bývalí spolužáci vyjádřili zhnusení a přáli mu to nejhorší.

Proč se Richard vydal na tuto dráhu? Je to těžká otázka. Ačkoliv lidé popisují rodinu Huckleyových jako spořádanou, nikdo neví, jak to mohlo vypadat uvnitř. Víme jistě, že byl Richard osamělý a měl jen pár přátel, často se stával terčem šikany a on sám řekl, že se cítil nejistý se ženami a neměl v jejich blízkosti žádnou sebedůvěru, narozdíl od dětí (mluvil o tom u soudu jako o jednom z důvodů, proč dělal, co dělal). Tato kombinace se podle psychologů často váže na pachatele sexuálních zločinů.

Podle mě to u nich doma mohlo vypadat následovně. Richard byl inteligentní, moc si nerozuměl se svými rodiči a ti mu nejspíš nevěnovali dostatečnou pozornost (v raném dětství se pravděpodobně moc nestýkal s jinými dětmi). Vzhledem k reakcím rodičů poté, co vyšla pravda o Richardovi najevo, lze soudit, že jejich vztah vážně nebyl moc perfektní ani předtím, než vyšla najevo. Matka prý byla velice naštvaná a poté, co se jim syn přiznal, ho měli rodiče vyhodit z domu (nevím jak moc je to pravdivé).

Chápu, že ty činy jsou hrozné, ale když vaše dítě spáchá něco takového, tak byste se měli snažit pochopit, proč to udělalo a kde jste udělali chybu (pokud jste ji udělali), a ne zpřetrhat všechny vazby a vyhodit je ven. 
Já mám ve svém životě dítě a pokud by v budoucnu něco takového udělalo, určitě bych byl zhnusený a naštvaný, ale snažil bych se pochopit proč se to stalo. Opačně, pokud by někdo zneužil mé dítě, tak bych tu osobu asi rozsekal, sice vím, že to není nejlepší řešení. Já osobně nejsem pro násilí a chtěl bych, aby se vše řešilo nenásilně, ale rodina je rodina a když mi někdo sáhne na rodinu, tak končí. Když to napíšu blbě, policie je tu od toho, aby mě zastavila a "vykonala spravedlnost sama." Jo, je to trochu pokrytecká životní filozofie.

Myslím tedy, že správnější postup v případě, když vaše dítě provede něco takového, je "ohleduplné" předání polici.

Když budu zase psát o Richardových rodičích (a opakovat se). Přece jenom to bylo jejich dítě, oni je vychovali a jestli je to o vyhození z domu skutečně pravda, tak mě to jen utvrzuje v tom, že rodinné vztahy moc dobré nebyly ani v jeho dětství. Do toho přidejte občasnou šikanu, samotu, a neúspěch u dívek a hned to dává větší smyl. Je to však jen má teorie. Před ním vlastně stály 2 volby. Být buď osamělý chudák, který se brání své poruše nebo být někým na pedofilních komunitách a užívat si pocitu moci a uspokojení při zneužívání dětí. Ani se moc nedivím, proč si vybral druhou možnost, protože osamělost, šikana a pravděpodobně nedostatečná péče rodičů z něj neudělala moc citlivou osobu, takže ani neměl motivaci být lepším. Asi nemá cenu to více probírat.

Tím se ho nechci zastávat. Všechny zločiny, které se kdy staly, byly spáchány kvůli nějakému opomenutí ať už ve výchově nebo v čemkoliv jiném (nikdo nic nespáchá jen tak). Pokud by zneužil mé dítě, tak bych mu nepřál dostat se mi do rukou. 

Nechci abyste s ním soucítili, jen vám popisuji, jak to asi vzniklo a co ho k tomu vedlo. Nejsem žádný jeho obhájce, necítím k němu žádnou lítost, jen to prostě vidím takhle. 

Co si myslíte vy? Napište mi do komentářů a podělte se o vaše teorie a názory nebo mi jen dejte vědět, jestli se vám článek líbil či nelíbil. Budu vděčný za každý komentář a ohodnocení :)

Komentáře lze nastavit i jako anonymní. Stačí rozkliknout jen malý obrácený trojúhelník po kliknutí na "zadejte svůj komentář."

Komentáře

  1. Články o pedofilech mě asi momentálně zajímají nejvíc, pravděpodobně proto, že je to stále aktuální a snad nikdy nekončící problém / téma. Je dobře, že o tom píšeš, aspoň tyto věci víc utkví lidem v hlavě, navíc je to zajímavé sledovat jejich životy a celý příběh, hlavně z psychologického hlediska. Těším se na další článek, ať už bude na jakékoli téma! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :)
      Další článek bude pravděpodobně o něčem jiném, ale plánuji napsat ještě pár dalších článků o pedofilech, protože si také myslím, že je potřeba aby to lidem více utkvělo v hlavě.
      Už dlouho slibuji článek o Peteru Scullym, a asi ještě dlouho nepřijde, šetřím si ho nakonec, protože z těch, co znám, je charakterově asi úplně nejhorší.

      Vymazat
    2. To nevadí, sám víš, že mě všechny tvoje články baví. :D Ráda si od tebe vždycky něco přečtu, aspoň se něco dozvím. :) Na článek o Scullym se těším, protože mi taky přijde z nich nejhorší.

      Vymazat
  2. Sorry, ale tahle slátanina textu nedává absolutně žádnej smysl. Je to zmatečný a nepřehledný. Trochu bych na tom zapracoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co přesně nedává smysl? Jediné co mi přijde zmatečné, je můj přesun k tomu, jak na Richarda přišli, ale nepřijde mi to extra těžké pochopit, ale stejně to opravím, protože proč to dělat složité. Četlo to dost lidí a nikdo si zatím nestěžoval, takže by mě vážně zajímalo, co je na tom tak zmatečného a nesmyslného? Rád se poučím. Každopádně, pokud neodpovíte, díky za reakci.

      Vymazat
  3. Mne to prišlo tiež veľmi zmätené. Obsah textu sa samozrejme pochopiť dá, ale veľké umenie v písaní článkov to teda rozhodne nie je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě ne, teď jsem si to přečetl podrobněji a je to takové pofiderní. Pak se na to podívám více a poupravím to.

      Vymazat

Okomentovat