„Blank room soup“ - Donutili muže na videu sníst polévku vyvařenou z jeho vlastní rodiny?


„Blank room soup“ je video, údajně pocházející z dark webu, kde jeden muž sedí u stolu a jí něco, co se podobá polévce, vypadá jako by byl ve velkém stresu a pláče. Následně za ním přijdou dvě postavy v podivných kostýmech a začnou ho poplácávat po zádech.
Legenda říká, že muž na videu jí polévku vyvařenou z jeho vlastní rodiny a postavy v tajemných kostýmech jsou jeho únosci.
Kolik je na tom pravdy? A pochází video vůbec z dark webu? Čtěte dál a dozvíte se.



Hned na začátek můžu napsat, že video není z dark webu, nýbrž už od roku 2005 brázdí po youtube a jeho název byl taktéž jiný. „Freaky soup guy,“ tak zní název původního videa, které se objevilo na kanálu Reymonda S. Persiho.

Persi je animátor a umělec, podílel se i na některých dílech Simpsonových, ale ti nebyli jeho jedinou prací v televizi. Také dělal kostýmy a ano, vytvořil i ty kostýmy, které se objevují v tom videu.

Persi však tvrdí, že video není jeho prací, prý mu od někoho přišlo a tak se o něj chtěl podělit se svými známými a dal je na svůj kanál.
Kde ti lidé mohli vzít Persiho kostýmy? Persi tvrdí, že v roce 2000 mu byly na jedné akci 2 kostýmy ukradeny (tvořil obleky/kostýmy pro různá představení). Persi dále uvedl, že se ty postavy (pojmenoval je RayRay) pohybovaly přesně tak, jak měli. Tvůrci videa tedy museli navštívit jednu z akcí, kde Persi se svou skupinou umělců účinkoval. Nebo jen kecá a video natočil on. Kolem roku 2008 se snažil docela dost upozornit na fakt, že videa nevytvořil on, ani jeho skupina, která se podílela na výtvorech, a distancoval se od nich dost rázným způsobem. Mohlt to dělat proto, aby na sebe více upozornil, anebo to video vážně neudělal a hnusilo se mu.

Pak je tu ještě jedna část příběhu a ta je o jednom youtuberovi, který si údajně psal s hackerem, který to video natočil. Ten to prý udělal proto, že kapitalismus podle něj ničí umění a tím na to chtěl upozornit nebo něco v tom smyslu. Následně si ten youtuber měl psát i s lidmi z Persiho skupiny o tom hackerovi, ale ti prý o žádné konverzaci neví, takže ten hacker měl dokonce hacknout jejich účty a tak psát tomu youtuberovi, což zní trochu absurdně i bez té historky o kapitalismu. Třeba to je pravda. Možná se za toho hackera vydával Persi sám, kdo ví.

Každopádně je jisté, že video není z dark webu a pravděpodobně je v něm vše hrané. Možná měl prostě Persi chuť lidi poškádlit a tak ho napadlo tohle. 


Co si o tom myslíte vy? Jak na vás působí to video? A pokud jste je viděli už dřív, co jste si o něm mysleli? Budu rád když se mi svěříte do komentářů, ať o tom můžeme podebatovat :)

Komentáře

  1. Pamatuju si, když jsem tohle video viděla poprvé, když mi bylo asi 12, a vždy mě děsilo společně s videem "I Feel Fantastic", to byla moje noční můra. Nejdřív jsem neměla ponětí, o čem Blank Room Soup je a děsily mě jenom kostýmy, po pár letech jsem se dozvěděla, co to vlastně má muž ve videu jíst a celý pohled na video se ještě zhoršil. :D Super článek!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat