Olověné masky - Mohli za úmrtí dvou elektrikářů mimozemšťané nebo tajemná sekta?


Dva muži, Miguel José Viana a Manoel Pereira da Cruz , byli nalezeni mrtví na hoře Vintem Hill v Brazílii. Na sobě měli podivné „olověné brýle“ a u sebe vzkazy na kterých stálo: „16:30 buďte na určeném místě. 18:30 spolkněte kapsle a po jejich zabrání chraňte kovy a čekejte na signál masek.“



Kromě „brýlí“ na sobě měli pláštěnky (ten den se schylovalo k dešti) a u sebe dva malé kufříky. V jednom byla láhev s vodou a ručníky, v druhém elektrikářské nařádí (byli to elektrikáři) a dva výše uvedené vzkazy.

Policie případu nevěnovalo příliš velkou pozornost, proto neproběhlo ani toxikologické vyšetření, takže nelze potvrdit, jestli muži zemřeli na otravu. Co je vedlo k tomu nasadit si takové masky a spolknout nějaké kapsle?

Některé zdroje uvádí, že jejich „brýle“ sloužily k ochraně proti radiaci, což je samozřejmě úplná blbost, protože takové „brýle“ by vás před radiací neochránily. Ve skutečnosti se neví, k čemu by byly takové „brýle“ dobré. Pravděpodobně sloužily k ochraně zraku, i když je to velmi podivná ochrana.
Není to však jediná podivná věc, protože to vypadá, že oba muži byli členové jedné zvláštní skupiny. Policie totiž vyslechla. Elcio Gomese, kamaráda těchto dvou mužů a ten řekl, že byli ve skupině, která si říkala „Vědečtí spiritualisti.“ Prý měli velký zájem o to kontakotvat Mars (Kdo ví proč?). Několik měsíců předtím se měli jeho kamarádi pokoušet sestavit jedno zařízení, které však explodovalo. Police prohledala Miguelův dům a našla tam nástroje, kterými byly vyrobeny ty „brýle“ a text, který říkal, „slouží k ochraně před silným světlem.“

Dva týdny po jejich smrti se v jednom novinovém článku obejevil názor, že komunita „Vědeckých spiritualistů“ užívala drogy, takže je možné, že se oba muži předávkovali. Vzhledem k absenci toxikologie a přítomnosti vzkazu, na kterém bylo napsáno „18:30 spolkněte kapsle,“ jak jsem výše uvedl, je to zajímavá úvaha.

Údajně to ani nejsou první taková úmrtí. 4 roky předtím měl jiný elektrikář taky podezřele zemřít na jiné hoře v této oblasti.

A to je všechno, co jsem o tom našel. Údajně byla také pozorována UFO v den jejich úmrtí, ale taková pozorování se hlásí neustále, obzvlášť v případech, kdy se stane něco neobvyklého. Dále prodavačka, která jim ten den prodala vodu, řekla, že se prý zdáli nervózní.

Podle mě to zas taková záhada není, alepoň ne z hlediska něčeho nadpřirozeného. Ano, nejspíš nikdy nebudeme vědět, jak to bylo doopravdy, ale z toho, co víme, můžeme usuzovat, že oba elektrikáři se pravděpodobně otrávili nebo předávkovali kvůli nějaké události, které se podle ideologie jejich komunity měla stát. Možná očekávali příchod mimozemšťanů z Marsu a jediný způsob, jak se mohli dostat na palubu nebo je kontaktovat, bylo vzít si ty výše zmíněné kapsle. Třeba jim to rozkázal vůdce té skupiny/sekty. Možná tu jde nakonec o dvojnásobnou vraždu způsobenou vůdcem této skupiny, která sahá až do řad policie, protože proč by jinak nebyla provedena toxikologie? :D I to je možné. Nyní však nemám nic víc, co bych k tomu napsal.

Jaký je váš názor? Co si myslíte, že se stalo? Budu rád když se mi svěříte do komentářů ať máme o čem diskutovat.

Komentáře

  1. Moc děkuji, o tomto případu jsem ještě neslyšela a je to opravdu zajímavé. Škoda, že už se nedozvíme jak to bylo doopravdy. Ale souhlasím, že nešlo o nic nadpřirozeného, spíše by v tom mohla mít skutečně prsty ona sekta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co :) Už to tak vypadá, ale zajímalo by mě jestli věděli, že zemřou, nebo co bylo v těch kapslích? Třeba se jen nechtěně předávkovali nějakou drogou.

      Vymazat
  2. Taky si nemyslím, že by v tom bylo něco nadpřirozeného, přijde mi to zvláštní... Ale kdoví, třeba v tom něco nadpřirozeného nakonec stejně bylo jenom se to asi nikdy nedozvíme. Musím ale říct, že bych se víc přikláněla k verzi se sektou a manipulací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je to téměř jisté, ale možná si za to můžou vlastní blbostí, mohli se předávkovat, anebo jim to někdo špatně nadávkoval, ať už v těch kapslích bylo cokoliv.

      Vymazat

Okomentovat