Městské legendy 1. část - Žena bez výrazu, The Rake, Vesnice Inunaki


Žena bez výrazu

Žena bez výrazu (The Expressionless), tak zní název údajně skutečného příběhu odehrávajícího se roku 1972, kdy neznámá žena v zakrváceném rouchu vtrhla do nemocnice Cedar Sinai v Los Angeles a chovala se velmi zvláštně.
Kůži měla úplně bílou, tvář děsivou a neprojevující žádnou mimiku. Z počátku se prý nechala doktory vést bez odporu na vyšetření, ale později se začala bránit a měla mít nadlidskou sílu. Proto ji uspali a poté, co se probudila, se usmála a tím odhalila své špičaté zuby. Následně měla pokousat jednoho z doktorů, který na následky údajně zemřel, a poté prý řekla „Já jsem Bůh.“ Následně utekla a už ji nikdo nikdy neviděl.

Zdá se vám to neuvěřitelné? Mně taky. Naštěstí pro nás je tahle historka spíše smyšlenou legendou. Z čeho tak soudím?

Je dost neobvyklé, že nemocnice o tomhle incidentu nevede žádné záznamy, navíc ani policie žádný takový případ nevyšetřovala a vzhledem k tomu, že u toho zemřel doktor, takové vyšetřování by určitě započalo. Dalším faktem je, že tato historka vznikla až v době internetu (jeden zdroj uvádí, že před rokem 2012 není žádná zmínka o této události), což je taktéž dost podezřelé. Její fotka, (odkaz zde ÚDAJNÁ SKUTEČNÁ FOTKA), může být klidně, a pravděpodobně je, nahraná nebo nějak upravená.




The Rake


Rake, tak zní název monstra na obrázku. Možná jste o něm už slyšeli nebo viděli videa údajně potvrzující jeho existenci. Jak je to sním doopravdy?

Má to být 6 stop vysoká, humanoidní kreatura, která ráda sleduje své oběti a vyvolává v nich noční můry. Podle nočních můr si své oběti vybírá, a poté je roztrhá na kusy.

První zmínky o monstru se datují údajně až někdy do 12. století, ale první potvrzené zmínky se datují jen do roku 2005, kdy si jedna skupinka na 4chanu řekla, že by mohla stvořit vlastní monstrum. A tak vznikl Rake, jako výplod představivosti několika lidí se zálibou ve strašidelných historkách.
Původně mělo monstrum jiná jména (např. Operation Crawler), ale nakonec se pojmenovalo jako "The Rake" a to mu už zůstalo.
Díky neustálým překopírováváním této historky, spoustě falešných svědectví a údajně skutečných fotek, se z tohoto vtipu stala legenda, které dost lidí věří nebo alespoň chce věřit.


https://vignette.wikia.nocookie.net/urbanlegends/images/e/e5/Maxresdefault.jpg/revision/latest?cb=20190504063300


Vesnice Inunaki


Vesnice Inunaki – Místo, kde údajně neplatí zákony a jeho obyvatelé jsou šílení

Inunaki má být vesnice v Japonsku, kde neplatí Japonské zákony a je v podstatě „mimo Japonsko.“ Dostat se do ní prý můžete skrze starý Inunacký tunel (tajemné místo samo o sobě), na jehož konci má tahle nebezpečná vesnice být a v ní má žít izolovaná komunita, která vraždí nešťastníky, jenž do ní zavítají.
Jaká je pravda?

O vesnici Inunaki jsou záznamy z let 1691 – 1889. Poté se vesnice stala součástí většího celku a někdy kolem 90. let byla zatopena kvůli přehradě, alespoň to jsem se dozvěděl. 
Nejsou žádné záznamy o tom, že by legendy o vesnici Inunaki byly pravdivé. Celá legenda vlastně započala v roce 1999, kdy byl do NTV zaslán anonymní dopis, v kterém se psalo o „japonské vesnici, jenž není součástí Japonska.“ Dopis byl zaslán online a vlastně je to jen jedna z mnoha legend, jako ty dvě předchozí, jenž vznikly s příchodem internetu. 

Důvod, proč byla pro tuto legendu zvolena bývalá vesnice Inunaki může být její tunel. Tunel, který se zmiňuje už v legendě a sám je opředený mnoha děsivými událostmi. Nyní je však zapečetěn, protože už není stabilní.



Skupina mladíků (místních delikventů) v něm roku 1988 zmlátila a upálila muže.

Poblíž nedaleké Inunacké přehrady se našla ženská kostra. 
Místo je údajně vyhledávané sebevrahy.




U tunelu se taktéž stalo několik autonehod. Paradoxně se tyto autonehody staly při tzv. „duchařské“ prohlídce tunelu, protože se říká, že v něm straší.

Myslíte, že některé ty legendy můžou být pravdivé? Nebo alespoň z části pravdivé?





Komentáře

  1. Řekla bych, že fotka Ženy bez výrazu je fotka ze zdravotnické školy. Figuríny, na kterých se cvičí jsou docela děsivé, sama si to pamatuju, měli jsme ve škole podobné. :D Tohle bude super série článků, těším se na další část.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat