Peluchin Entertainment - Youtuber, který na svém kanálu ubil kočku k smrti

Peluchin entertainment je stále existující kanál na Youtube, který vznikl roku 2014 a založil ho v té době desetiletý Matias pocházející z Chile.


Jeho první videa obsahovala plyšáky nebo panenky, s kterými dělal „divadlo.“ Na jednom videu třeba jeden plyšák „uškrtil“ druhého. Po tomto období se rozhodl natáčet let´s playe, převážně natáčel hru Five Nights at Freddy´s, ale také Slendermana nebo SCP.

Později začal tvořit vlastní animace, které obsahovaly násilí. Například v jednom videu nějaká postava umlátila jednu postavu z teletubbies lžičkou.

Následně začal točit videa, kterými provokoval jiné youtubery, vymýšlel si o nich různé věci a pak začal točit reakce na „gore videa“ (obsahují skutečné násilí, vraždy, mučení) při kterých se hlasitě smál.

Tohle všechno vyeskalovalo roku 2018, kdy začal točit videa se svojí kočkou, jenž pojmenoval Jason Krueger. Mnohým z vás tato jména nejspíš připomněli dvě známé hororové postavy Jasona Voorheese a Freddieho Krugera. Matias jejich filmy zbožňuje a dokonce natočil unboxing video, kde rozbaloval Jasonovu masku.

První videa s Jasonem byla v pohodě, ukazoval tam pouze její fotky (podle toho, co jsem četl), ale v jiném videu jí začal škrtit lžičkou na kočičí jídlo (nebo plechovkou od kočičího jídla, přesně to nevím) a to samozřejmě vzbudilo u jeho diváků silné znepokojení a všechno to „vyvrcholilo“ tím, že na jiném videu Jasona ukopal a umlátil k smrti. To samozřejmě vzbudilo vlnu zděšení a zhnusení a nemohlo to zůstat jen tak. Vrchol byl, když Matias natočil video s dvěma jinými kočkami, kterým se také chystal ublížit.

Na svém Twitteru napsal něco ve smyslu, že nelituje toho, co udělal, a prý to byla jen blbá kočka a lidé by se měli vzpamatovat. Také tvrdil, že nespáchal nic nezákonného.

Video, kde kočku mučil, bylo samozřejmě smazáno, K překvapení všech však nebyl smazán jeho kanál.

Dvě kočky, jenž ukázal v dalším videu, mu prý vzala jeho matka, když se všechno dozvěděla, někdo však tvrdí, že to byla jeho kamarádka nebo přítelkyně. Já myslím, že spíš matka, ale kdo ví.

Jelikož mu v té době bylo pouze 14, tak nešel do vězení. Podle jeho tvrzení skončil jen na dva týdny v psychiatrické nemocnici a poté ho prý propustili kvůli dobrému chování.

Vzhledem k tomu, že jeho Youtube kanál zůstal, tak tam opět začal publikovat další videa, kde komentoval svojí situaci, anebo hrál hry.

Z nich jsem se dozvěděl, že ho prý předtím přijela zatknout policie (údajně přijeli ve čtyřech autech, je možné, že si to vymyslel). Také říkal, že lidé hází různé věci po jejich domu a mu to vadí ne kvůli sobě, ale kvůli rodičům. Také vyprávěl o tom, jak na něj jeho spolužáci plánují útok.

Jeho právník uveřejnil, nebo alespoň, tak jsem to slyšel od jednoho youtubera, že Matias trpí autismem, což by vysvětlovalo jeho podivné chování. Takoví lidé jsou radši sami a jen těžko navazují sociální vztahy, občas si tvoří svoje vlastní světy a imaginární přátele. Také můžou postrádat empatii a schopnost chápat ostatní, což by vysvětlovalo jeho reakci po vraždě kočky a tomu, jak nechápal reakce ostatních. Nicméně upozorňuji, že většina autistů je v pohodě a nechová se takhle, takže pokud znáte nebo poznáte autistu, nebojte se ho, spíš byste se s ním měli spřátelit a pomoct mu se socializací.

Já doufám, že má Matias nějaké pravidelné terapie, protože s tím, co udělal, to vypadá tak, že směřuje k tomu, aby někoho zavraždil.

A to je k Matiasovi alias Peluchinovi všechno. On však není jediným, ani tím nejhorším, kdo mučil nebo vraždil domácí mazlíčky a dával to na internet. V poslední době se tento „trend“ docela rozmohl a nedávno byla zatčená dívka, jenž zabíjela kočky na omegle a po instagramu se pohybovala (a možná pořád pohybuje) skupina lidí, jejichž „koníček“ byl taktéž takový. 

Chtěli byste, abych se tématu týrání zvířat na internetu věnoval i v budoucnu?

A co si o celém případu myslíte?

Komentáře