Paranormální vyšetřovatel Gaurav Tiwari - Mohly za jeho smrt nadpřirozené síly?

Dnes si povíme něco o ne moc známém paranormálním vyšetřovateli Gauravu Tiwarim a jeho tajemné sebevraždě... nebo vraždě?


Gaurav Tiwari se narodil  2. září 1984. K paranormálním jevům ho dovedla cesta do Ameriky, kde studoval na komerčního pilota a údajně tam zažil první nadpřirozené události, jako například tajemné šepoty nebo vidění malé holčičky.

Kromě paranormálních jevů vyšetřoval také případy UFO. Vystupoval v mnoha televizních show (převážně indických) jako například MTV Girls Night Out (první indická televizní show zabývající se paranormálnem), Bhoot Aaya, Haunted Weekends with Sunny Leone, Live India, Haunting: Australia, Fear files a ve spoustě dalších. Celosvětovou hvězdou sice nebyl, ale neznámý taky ne.

Byl také výkonným ředitelem a zakladatelem Indické Paranormální Společnosti. Měl tedy docela bohatou kariéru a těšil se velké oblíbenosti.

Osudného dne 7. června 2016 jeho rodina uslyšela v 11 hodin hlasitou ránu z koupelny, když se pak dostali přes zamčené dveře, našli Tiwariho ležet na zemi mrtvého. Ze začátku si mysleli, že se zabil nechtěným pádem na zem, ale policie poté zjistila, že byl udušen, kolem krku měl černou strangulační rýhu. Nicméně, důkazů na místě činu bylo málo, takže policie moc nevěděla, jak se to všechno seběhlo a jestli to byla skutečně sebevražda, až později si dala dohromady více důkazů.

Tiwari se několik měsíců před svým úmrtím oženil a se svojí manželkou se prý často hádal, protože kvůli svým vyšetřováním se vracel pozdě domů a neměl tolik času na svojí ženu. Údajně se pohádali i těsně před jeho smrtí. V domě policie taktéž nalezla rozmlácený telefon, což znamenalo, že Tiwari musel být hodně naštvaný a nejspíš i v depresi a to ho mohlo vést k tomu, co udělal.

Jeho otec řekl, že prý Gaurav před smrtí tvrdil, že na něj tlačí nějaká negativní moc a prý se s tím svěřil i manželce.

Rodina však na paranormální jevy nevěří. Navíc Gauravovy aktivity prý nepřinášely dost peněz a do budoucna neměl žádné další velké projekty, jako byly účasti v televizních show nebo filmech. Většinu času trávil řešením ne moc známých případů, které většinou neměli potenciál k tomu, aby se o nich dalo natočit něco komerčního. Rodina na něj prý apelovala, aby si našel normální práci a osudného dne, když se vrátil asi v 1:30 ráno, se prý s rodinou opět pohádal a pak to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Podle policejní zprávy se oběsil na manželčině dupattě (viz ilustrační obrázek) nebo na nějakém kusu oblečení, které se nalezlo na sprchovém panelu, zdroje se v tomto rozchází. Na místě činu byl taktéž stržený sprchový závěs. 

Ilustrační obrázek dupatty

Nejspíš se to tedy stalo tak, že se oběsil na nějakém tom kousku oblečení, který nakonec povolil a on se svalil na zem. Chvíli se spekulovalo, jestli se neuškrtil vlastníma rukama, ale to nebývá příliš obvyklé a policie nakonec došla k tomuto závěru. Někteří lidé stále tvrdí, že za to mohla nějaká nadpřirozená entita, ale objevily se i teorie, že se tam někdo vloupal a Gaurava uškrtil. Nicméně to je asi tak, jak to vyšetřila policie.


Co si myslíte vy? Věříte, že to byla sebevražda nebo za to mohlo něco jiného?

Komentáře

  1. Moc pěkný článek. Rychlé, svižné, všechny důležité informace na místě, přesně, jak to mám ráda :D Gaurava jsem neznala, ani žádné jeho vyšetřování. Kam na tyto případy chodíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) přemýšlel jsem, jestli to nemám moc stručné, ale pak jsem si řekl, že bych to spíš natahoval, než zlepšoval. Proto velice děkuji za reakci.

      Chápu, že je to spíš řečnická otázka :D ale přesto se pokusím odpovědět. Upřímně, vyhledávám to všude možně. Například na redditu, anebo prostě bez hlavě zadávám všelijaká slovní spojení (na konkrétní téma) do googlu či jiných vyhledávačů a ono většinou nakonec vypadne něco zajímavého :)

      Vymazat

Okomentovat