Další případ manželů Warrenových - Je vlkodlačí démon ze Southendu pravda nebo podvod?


Vlkodlak ze Southendu. Jeden z méně známých případů manželů Warrenových, světoznámých lovců duchů, je příběh o Angličanovi Billu Ramseym, který se údajně potýkal s vlkodlačím démonem. Ten ho nutil napadat lidi a vyvolával v něm silnou agresivitu. Jaká je pravda?

Než se dostaneme k probírání faktů. V krátkosti shrnu celý příběh.

První případ „zmocnění vlkodlačím démonem“ Ramsey údajně zažil už v 9 letech (rok 1952), když si hrál na zahradě. V jednu chvíli ho měl obklopit mrazivý pocit a poté prý vytrhl ze země plot a začal rozkousávat pletivo. Jeho rodiče to vyděsilo, ale poté, co se Ramsey uklidnil, bylo vše v pořádku.

Než došlo k dalšímu projevu „vlkodlačího démona“ uběhlo 15 let. Bill se oženil, měl 3 děti, ale za nedlouho začal mít noční můry. Každý sen byl stejný. Ramsey stál za svou ženou, která k němu byla otočena zády, ale poté, co se k němu obrátila čelem, s hrůzou utekla.

Nastala opět skoro patnáctiletá pauza, a poté se Ramsey opravdu utrhl ze řetězu. Jednou když byl s kamarády v hospodě (rok 1983), opět cítil pocit mrazení a tak šel na záchod, kde se podíval do zrcadla a spatřil vlčí obličej. To nejhorší však nastalo až po cestě domů, kdy v autě napadl jiného pasažéra. Poté následovalo období, kdy napadal další lidi. Například napadl sestru v nemocnici, kterou museli zachránit 4 policisté. 
Údajná svědectví mluví o tom, že Ramsey měl ve svých stavech nadlidskou sílu, proto dokázal přemoci i 4 policisty (asi moc drog :D).
Bill chtěl vyhledat odbornou pomoc, ale ústavy ho určily jako duševně způsobilého.

https://realunexplainedmysteries.com/wp-content/uploads/2017/12/568fe097a0849.jpg


Teď přichází na řadu Warrenovi, kteří v té době byli v Anglii. Ti prý o Ramseym viděli nějaký televizní pořad, (tohle může být výmysl, protože televizní pořady o Ramseym začaly vznikat až poté, co tuhle „záhadu“ Warrenovi pořádně nafoukli), a tak se ho rozhodli kontaktovat a přemluvit k tomu, aby přijel do jejich kostela v Connecticutu, kde mu byl následně proveden exorcismus Bishopem McKennou (slavný exorcista, který dlouhodobě spolupracoval s Warrenovými). A to je konec příběhu. Ramsey byl zbaven „vlkodlačího démona“ a Warrenovi „vyřešili“ další případ. Exorcismus byl prý důkladně zdokumentován a o celém případu prý Warrenovi měli spoustu důkazů. Je tedy škoda, že k tomuto tvrzení Warrenovi nepřidali i ty „důkazy.“ Ani po jejich smrti se žádné důkazy neobjevily.

Někteří zastánci této události říkali, že zárukou pravdivosti tohoto případu je slovo kněze Bishopa McKenny, který je prý velice důvěryhodný. O tom já velice pochybuji, protože tento kněz často s Warrenovými spolupracoval a byl často kritizován za svoje „vedlejší aktivity,“ kdy řešil údajné paranormální jevy. Navíc ani žádný jeho exorcismus nebyl oficiálně povolen. Podle toho, co jsem o něm zjistil, taky není jisté jestli vůbec nějaké exorcismy proběhly.

O celém případu panuje spousta otazníků. Protože Bill Ramsey mohl svůj problém jednoduše předstírat. Nebylo by to tak těžké. Mohl se už předem domluvit s Warrenovými nebo je sám kontaktovat. Vzhledem k tomu, že ty největší excesy se děly až v období před brzkým příchodem Warrenových, dávalo by to smysl. Historie jeho „posednutí“ se pak dala jednoduše zpětně vymyslet. Něco podobného jako tento případ  Horor v Connecticutu. Navíc nikde není žádně přímé svědectví, které by ukazovalo na nějakou nestrannou osobu, alespoň já jsem je nenašel. Také od této události uplynula spousta času, takže se už těžko budou hledat nějaké důkazy a svědectví. Pravdou však je, že ani v té době to nebylo úplně čisté, a vypadáto spíš na to, že Ramsey akorát jeden večer v nemocnici vyděsil moc lidí a na základě toho se pak šířila tahle historka. Našel jsem i fotku článku z té doby, nevím však jestli je pravá.

Podle mě to asi bylo tak, že Bill Ramsey chtěl na sebe upozornit a tak svůj problém předstíral a pak kontaktoval Warrenovi nebo nějak podobně. Třeba trpěl nějakou duševní poruchou, kdo ví. Možná to je tak, jak říkali Warrenovi, ale proč potom nevypustili všechny své důkazy, kterými se tak chlubili? Jak víme z jejich vyšetřování Amityville (odkaz), když měli „něco jako důkaz,“ tak se s tím pochlubili. Proto je divné, že v tomto případu, kdy měli tolik důkazů, s ničím nešli ven.

Co si myslíte vy o této události? Jaké jsou vaše teorie nebo názory na tento případ? Budu rád, když mi dáte vědět do komentářů, abychom se o tom mohli pobavit :)

Komentáře

  1. The Occultist (little lamb)16. února 2020 v 6:20

    O tomhle případu jsem nevěděla, ani jsem ho nikde neviděla, takže ti děkuji za představení. :) Víš, že mám Warrenovi docela ráda, prostě mě některé případy baví, i když mi trochu vadí to náboženské pozadí, jak už je to tomu i v tomhle případu.

    Upřímně nevím, co si myslet, teď jsem trochu na hranici svého vlastního názoru. :D Je zvláštní, že nebyli schopní, nebo ochotní, poskytnout důkazy. Možná tohle všechno ze začátku Warrenovi dělali s dobrým úmyslem a postupem času v tom viděli spíš výdělek peněz, jak už to tak často bývá. Těžko říct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale oni nikdy nebyli ochotni poskytnou nic relevantního, jen se vždy chlubili. A co přesně měli dělat s dobrým úmyslem? Jelikož většina jejich případů je podobná tomuhle z hlediska důkazů a jejich jednání. Oni jen využili doby, kdy nebyli pořádné technologie a databáze, takže si klidně mohli vymýšlet historky a vykládat je jako svoje případy. Taková Annabelle byla pravděpodobně jen koupena v obchodu. Samozřejmě pro nic z toho není přímý důkaz, ale nevím proč bych jim měl věřit. V dnešní době by je odhalili hned, ale kvůli tomu, že se to všechno stalo relativně dávno, tak to má nádech "pravdivosti," ale přitom je to stejné, jako kdybych teď řekl, že jsem včera potkal skupinu duchů a na památku mi dali řetízek. Věřil by tomu někdo? Ne, ale kdyby to řekli Warrenovi, věřil by tomu někdo? Ano :D A ještě by někde sehnali prastarý řetízek a vystavili ho ve svém muzeu, jako "dárek od duchů."

      Vymazat
    2. Ještě dodám: Třeba se pletu, třeba na tom nakonec něco je, ale z toho, co vím, to prostě vypadá takhle. Dokažte mi někdo, že se mýlím.

      Vymazat
  2. Já jsem fakt ráda, že někdo konečně o Warrenových mluví tak, jako ty. Všude vidím jen tu filmy zkreslenou představu o nich a i když nepochybuji, že některé případy mohly být skutečné, jsem naprosto přesvědčená, že Warrenovi byli podvodníci. Skvěle je to ukázané v jednom díle Paranormal witness, kde je rodina Perronových a otevřeně mluví o tom, jak ta "pomoc" ze strany těchhle šejdířů vypadala.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat