Matthew Falder - Pedofil a sexuální sadista s velkou reputací na dark webu


Matthew Falder je jeden z nejhorších sexuálních delikventů/predátorů (nejsem zastánce tohoto názvu) Velké Británie. Také je považován za pedofila, ale spíše než pedofil je to sexuální sadista, jenž si užíval psychické trýznění svých obětí, a koho můžete lépe zneužívat než děti?

https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/1/590x/Matthew-Falder-1032201.jpg?r=1539697910811


On sám fyzicky nikoho nezneužil, vše probíhalo online. Když se mu podařilo od svých obětí získat nějaký kompromitující materiál, například fotku, tak ho poté využíval k vydíraní. Obvykle požadoval další „materiál“ a vždy specifikoval, jak má daná fotka nebo video vypadat. Tyto fotky pak sdílel na mnoha stránkách na dark webu s pedofilní a násilnou tématikou. Díky těmto fotkám stoupal v „žebříčku“ tamních pedofilů a byl čím dál tím slavnější, tudíž si ho všimla NCA (National Crime Agency) a snažila se ho dostat.

Matthew však byl chytrý a dával si velký pozor. Ve „skutečném“ životě to byl úspěšný člověk. V Kings School v Macclesfieldu byl jeden z nejlepších žáků. Dokonce vyhrál matematickou soutěž.
Po základní škole studoval na Cambridgi v oboru oceánologie a získal několik doktorátů. Po studiích začal pracovat jako postdoktorandský výzkumný pracovník a přednášel o geofyzice na Birminghenské univerzitě. Jeho žáci a přátelé ho považovali jako sympatického, úžasného a extrovertního muže. Byl velmi oblíbený.

Falderova první zneužití se podle důkazů datují do roku 2009, kdy jako 21 letý student po večerech manipuloval a vydíral své oběti k tomu, aby mu dodávali fotky, kde byly naaranžovány konkrétní věci, které Falder chtěl vidět. Samozřejmě sexuálního charakteru. Některé oběti nutil k znásilnění jiné osoby nebo, aby se na nich dopustili nějakého násilí. Neví se o tom, že by se tak v některých případech stalo. Pár jeho obětí bylo tak psychicky na dně, že se párkrát pokusilo o sebevraždu.

Díky práci FBI, která se snažila odhalit uživatele stránky Hurt 2 The Core, a jenž byla spravována už uvězněným pedofilem s přezdívkou Lux (článek zde: pedofil, který znechucoval ostatní pedofily), narazila na uživatele s přezdívkou „Inthegarden,“ jehož aktivity poté vypátrala. Bylo zjištěno, že Matthew nabízel spousty peněz za to, když mu lidé budou posílat své nahé fotky. Peníze však nikdy nevyplatil a následně tyto lidi vydíral a nutil je dělat různé věci. Například líbat záchodová prkénka nebo posílat další fotky či videa.

Některé, i pouze 14 leté oběti, nutil k napsání rasistických či homofobních vzkazů a poté jim rozkázal, aby se s těmito vzkazy vyfotily nahé.

Konverzace probíhali skrze emaily. Falder měl vše ohlídané a internetové stopy vedly do Ruska.

Jeho oběti z anglie podávali na uživatele „Inthegarden“ trestní oznámení, ale policie nebyla schopna vypátrat pravou totožnost tohoto uživatele.

Roku 2015 si NCA všimla, že někdo pod přezdívkou „666devil“ publikuje velmi znepokojivý materiál na tzv. „hurtcore“ stránkách (stránky se sexuálním či násilným materiálem). NCA se tedy začala tímto uživatelem zabývat trochu více než ostatními, protože byl aktivnější než ostatní a jeho popularita na tamních komunitách rostla.

Vyšetřování se kromě NCA zúčastnilo i GCHQ, US Homeland security, Europol, Australská federální policie, New Zelandská policie a Israelská policie. Dlouho se jim však nepodařilo najít nic konkrétního.

Jednou uživatel „666devil“ publikoval příspěvek s názvem „Hell week“ s fotkou dívky, o které tvrdil, že je jeho dcerou, a napsal k tomu, že jí bude celý týden zneužívat a žádá si nějaká doporučení od ostatních členů komuntiy. Nicméně nespokytl žádné informace vedoucí k jeho totožnosti.

Až po skoro dvou letech byla zjištěna informace (není veřejně známo, jak byla získána, což je dobře), jež vedla k muži s adresou v Birminghamu. A tímto mužem byl Matthew Falder. NCA ho od března roku 2017 po tři měsíce odposlouchávalo a sledovalo. Podle toho, co viděli a slyšeli, ho nazvali vysoce manipulativním a sadistickým jedincem, které si své konání neuvěřitelně užíval.

https://ichef.bbci.co.uk/images/ic/720x405/p05ypztq.jpg

Při červnovém zatčení v jeho domě (v kterém byl prý bordel, jak v domě studenta), poté co Falder uslyšel z čeho všeho je obviněn, poznamenal, že to zní jako „rapový text z pekla.“

Byl odsouzen v listopadu roku 2017 za 167 trestných činů proti 46 obětem. Dostal 32 let s následnou 6 letou podmínkou. To bylo po Falderově odvolání sníženo na 25 let s následnou 8 letou podmínkou.

Není toho moc známo o Falderově dětství. Pocházel z bohaté rodiny a „privilegované“ čtvrti. Proto byla rodina i veřejnost zaskočena, že něco takového provedl.

Vzhledem k absenci informací si dovolím trochu teoretizovat.

Falder byl sebejistý, úspěšný, oblíbený a extrovertní, což je zajímavé vzhledem k jeho činům. Mnoho sexuálních delikventů či pedofilů, jako například Richard Huckle (článek zde: Nejhorší britský pedofil prodával vlastní dětskou pornografii na dark webu), bylo zamlklých a jejich porucha se vyvinula kvůli šikaně, neúspěchu u žen a nedostatečné pozornosti od rodiny (také moje teorie), proto spekuluju, že byl Falder v dětství nějakým způsobem sexuálně zneužívaný, ale nechci hádat, jak a kým, jen mi to přijde dost pravděpodobné. Je to sexuální sadista a takoví byli většinou v dětství často ponižováni a zneužíváni.

Co si myslíte vy?

Komentář lze nastavit i jako anonymní, stačí rozkliknout jen tu maličkou obrácenou pyramidku po rozkliknutí "Zadejte svůj komentář." 
Byl bych rád, a měli byste můj dík, kdybyste mi tu vážně hodili  koment, aby měl můj blog větší dosah a já větší motivaci pro psaní :) 

Komentáře